neljapäev, 23. mai 2013

Kalapuhvet ja suitsukala-kodujuustu pirukas

Enne, kui ma tänase teema juurde asun, tahtsin südamest tänada kõiki, kes eile D-kokaraamatu poolt korraldatud koogikoolitusele tulid! Tõeliselt lahe oli koos Teiega (ja Teile) kokata! Mitmest külalisest sain aru, et nad on mu blogi lugejad, aga kahjuks oli nii palju rahvast ja nii palju tegemist, et ei jõudnud omavahel suhelda ja lähemalt tuttavaks saada. Küll aga loodan, et Teile õhtu meeldis, koogid maitsesid ja et järgmisel koolitusel kohtume jälle! Ja kui saite teada enda jaoks midagi uut, samuti inspiratsiooni kokkamiseks, siis on õhtu minu jaoks täiesti korda läinud:) Juustukoogi retsept on juba blogis olemas, tummise šokolaadikoogi, samuti šokolaadibeseede ja kamaga Eton Messi retseptid on aga D-kokaraamatus, varsti lisan blogisse ka. Ja suur aitäh Piretile ürituse korraldamise ja abistamise eest! Ja muidugi ka ettepaneku eest koogikool läbi viia - tõesti väga tore oli!:) 



Aga juba sel laupäeval on kõik teretulnud toidublogijate kalapuhvetisse!!!


Viimsi taluturul on nimelt kalapäev (lähemat infot ürituse kohta saab siit), kus kokkavad Pille (tänud Sulle suurepärase orgunni eest!), AireLiina, Marju, Britt ja mina ning nautida on võimalik nii erinevaid kalapirukaid ja -muffineid kui ka misoglasuuriga tursafileed, kohasülti, suitsumakrellisalatiga võileibu ning palju muud head ja paremat! Lisaks nimetatutele veel erinevaid soolaseid (kala)roogi ja magusaid kooke;-) Kõigile meie puhveti klientidele pakume soovi korral tassi Myespresso by Segafredo masinas valminud kohvi (täitsa tasuta, muuseas):) 

Ma ise valmistan laupäevaks Pepekala mereahvenast gluteenivaba põhja ja kodujuustuga quiche'i (retsept all) ning lõhe-brokolipiruka. Magusasõpru rõõmustan ilmselt aga šokolaadi- ja/või rabarberikoogiga või hoopis ühe mõnusa kohupiima-kirsikoogiga - eks homme ole näha, mis kooke täpselt ahjust välja tulema hakkab, kui pirukad valmis on ;-) Aga ega ma homme ka kõiki asju valmis ei küpseta, vaid plaanin laupäeval varakult ärgata, et hommikul kell 10 kiirematele ka mõnda ahjusooja pirukat pakkuda:)

Lisan siia kalapäeva infolehe ka - tundub igal juhul, et hästi põnev päev on tulemas:) Kohtume laupäeval Viimsis, sest - nagu alloleval plakatil kirjas - süües kala oled alati terve ja rõõmus!!! :)


Kes aga laupäeval Viimsisse ei jõua ja soovib ise proovida kodus ühte mõnusat suitsukala- ja kodujuustutäidisega pirukat kas hommikuse kohvi või õhtuse veini kõrvale küpsetada, siis jagan retsepti ka:) Mina valmistasin selle quiche'i gluteenivaba põhjaga, kuid kui soovid tavalise nisujahuga küpsetist, siis soovitan nt seda retsepti kasutada. Samas muidugi feta-spinatipiruka juustuga põhi on ka igati hea, niiet valik on lai ;-) 

Head küpsetamist ja lõbusat nädalalõppu!!!


Põhi:
80 g maisijahu
120 g riisijahu
0,5 tl soola
0,5 tl küpsetuspulbrit
60 g külma võid
80 g hapukoort
1 muna

Täidis:
200 g suitsukala
3 muna
2 dl koort
200 g kodujuustu
värsket tilli
soola, pipart

Põhja jaoks sega omavahel sõelutud jahud, sool ja küpsetuspulber, haki noaga hulka külma või kuubikud ja seejärel sega hapukoore ja munaga ühtlaseks tainaks. Suru tainas 24-25 cm läbimõõduga ettevalmistatud vormi põhja ja äärtele. Hoia vormi u pool tundi külmkapis. 

Puhasta ja tükelda suitsukala Sega omavahel kergelt lahtiklopitud muna, hakitud till, kodujuust ja koor. Maitsesta soola ja pipraga. 

Tee kahvliga tihedalt tainapõhjale augud ja küpseta seda ahjus 200 kraadi juures 10 minutit. Alanda ahju kuumus 180 kraadini. Puista tainale suitsukalatükid, vala peale täidis ja küpseta pirukat u 35 minutit kuni täidis on tahenenud ja hakkab kuldseks muutuma. Lase u 10 min vormis taheneda enne lahti lõikamist ja serveerimisel haki peale värsket tilli.



Kommentaare ei ole: